Creșterea animalelorŞtiri agricole

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: La Midia avem o bombă ecologică

Ce se întâmplă cu animalele care au murit pe vasul scufundat în portul Midia-Năvodari! Ministrul Adrian Oros, prezent vineri – 29 noiembrie, la deschiderea târgului de produse tradiționale din curtea Ministerului Agriculturii, a declarat că în acest moment la Midia autoritățile se confruntă cu o bombă ecologică.

Acum pe noi ne preocupă să rezolvăm problema de acolo și cei din Comitetul special pentru situații de urgență trebuie să rezolve acea bombă ecologică, să extragă foarte activ cadavrele, să le incinereze și zona să fie curățată. În paralel, sunt anchete în desfășurare în așa fel încât să se găsească condițiile în care a avut loc acest accident tragic și cine sunt vinovații“, a declarat ministrul Adrian Oros.

Nava Queen Hind cu pavilion Palau s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. La bordul ei se aflau 14.600 de oi. După patru zile de intervenții au fost salvate 254 de oi, conform bilanțului făcut de autorități și de reprezentanții organizațiilor non-profit care au ajutat la scoaterea animalelor din interiorul vasului.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!